szecheny2020

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyekről

A GINOP-6.2.3-17 “A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című projekt keretében a Siófoki Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményében Digitális Közösségi Alkotóműhelyt (DKA) alakítottunk ki.

A DKA-műhely, olyan közösségi tér, minden korosztály számára nyitott műhely, ahol a rendelkezésre álló különféle eszközök segítségével bárki megvalósíthatja saját öteleteit, projektjeit, legyen szó digitális technológiáról, robotikáról vagy hagyományos szakmákról. Többek között 3D nyomtató, digitális CNC-maró, eszterga, varró- és hímzőgép, LEGO-robot, Arduino számítógépek és hagyományos fémipari, faipari és könnyűipari szerszámok, eszközök várják az érdeklődőket.

A DKA-műhely pályaorientációs célokat is szolgál, hiszen általános iskolás csoportokat is várunk, ahol a fiatalok szaktanári irányítás mellett próbálhatják ki a rendelkezésre álló eszközöket.

Az érdeklődő általános iskolák igazgatóit, szaktanárait kérjük, előzetes látogatási időpont egyeztetés ügyében vegyék fel a kapcsolatot azzal a tagintézményünkkel, ahová szívesen hoznák el tanulóikat. DKA-műhelyeink elérhetőségeit a Műhelyeink menüpontra kattintva találják meg.

http://siofokiszc.hu/wp-content/uploads/2019/07/ginop_6_2_3_projekt_bemutatasa.pdf

szechenyi_2020_fokep