Mesterektől tanulhatták meg a gasztronómiai legmodernebb elméleti és gyakorlati ismereteit azok a felnőttek, akik a Siófoki Szakképzési Centrum Balatoni Gasztroakadémiájára jelentkeztek. A szakácsok kedden délelőtt vehették át oklevelüket a balatonvilágosi Lavender Teraszon.
Véget ért a Siófoki Szakképzési centrum Balatoni Gasztroakadémia – a Balaton Szakácsa képzése, amit egy sajtóreggeli keretein belül értékeltek. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: a továbbképzésre szinte azonnal elfogytak a helyek, nyolc balatoni étterem szakácsa tanulhatott 40 órában neves és elismert séfektől a minőségi, helyi alapanyagok felhasználásáról és különböző konyhatechnikai fogásokról. A kancellár kiemelte az volt a céljuk, hogy új ismeretekkel bővítsék a régebbi szakmai tudást, ezáltal pedig egy magasabb szintre léphessenek a képzés résztvevői. Hozzátette: a résztvevők elmélyíthették ismereteiket a halas fogások, a hús nélküli ételek, a fine dining, a marha és steak húsok, valamint a tányér desszertek területén is. A képzésen nemcsak szakácsok, hanem szakoktatók is részt vettek, akik az újdonságokkal így már a szakiskolákban is megismertethetik a gyerekeket. A Gasztroakadémia már az első továbbképzésével is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A cél, hogy a Balaton Régióban olyan versenyképes szakemberek legyen a vendéglátásban, akik a hagyományok tiszteletben tartása mellett, a modern kori konyhaművészet és a helyi alapanyagok felhasználásával újszerű ételeket alkotnak, amelyekre egyre nagyobb az igény a tó partján, nemcsak a nyári szezonban, hanem azon kívül is.