Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2024. márc. 14.
HP
  • Siófoki Szakképzési Centrum

Cápa és a Halott Pénz együttes a Pénz7-en

A Siófoki Szakképzési Centrum mind az öt oktatási intézményében izgalmas programokkal várták a diákokat a Pénz7-en. Immáron tizedik alkalommal rendezték meg idén a pénzügyi és vállalkozói témahetet.

Cápa és a Halott Pénz együttes a Pénz7-en

A Siófoki Szakképzési Centrum mind az öt oktatási intézményében izgalmas programokkal várták a diákokat a Pénz7-en. Immáron tizedik alkalommal rendezték meg idén a pénzügyi és vállalkozói témahetet.

A siófoki Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskolában március negyedike és nyolcadika között a diákok pénzügyi és vállalkozási ismeretek tanórákon hallhattak érdekes információkat „Pénzügyi életleckék” tematikában. Bővíthették ismereteiket a pénzügyi és gazdálkodási, valamint a kiberbiztonsági alapfogalmak témakörben. Az iskolai programot szervezte Kadiró Csilla oktató.

A marcali Hikman Béla Szakképző iskolában a tanulók rendhagyó pénzügyi tanórákon vettek részt és versenyekkel, előadásokkal gazdagították délutánjaikat. A hét második felében a korszerű pénzkezelés témakörében minden osztálynak egy modern fizetési módot (prepaid kártya, mobil fizetés, QR kódos fizetés…) kellett bemutatnia ppt-s előadással, videofilm készítéssel vagy szituációs játékkal. Ezt követően a Halott Pénz együttes dalainak szövegét a pénz köré formálva írták újra diákok, majd zenei aláfestéssel előadták azokat. Végül két 9.b osztályos tanuló, Nárai Angéla és Lukács Vivien, a „VÁSÁROLJ OKOSAN” projektverseny első helyezettjei mutatták be iskolatársaiknak győztes projektmunkájukat.

A Pénz7 alatt a Pénziránytű Alapítvány „pénzügyi élethelyzetek” feladatlapjait oldotta meg hat osztály a fonyódi Bacsák György Technikum és Szakképző Iskolában. Őrffy Richárd szakember „A hitelek szerepe életünkben” címmel tartott előadást a diákoknak. Emellett kvízjáték keretében a tanulók pénzügyi tudását mérték fel, a megmérettetést a 11.T osztály nyerte. Két osztály tanulói a digitális szimat kvíz feladatait oldották meg a kahooton keresztül, ezzel is bővültek ismereteik az online csalásokról.

A siófoki Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban a tanulók a „Mindennapi élethelyzetek – Okosan a hitelekről” című témáról feladatok, játékok, kvízek segítségével szerezhettek új ismereteket. A pénzügyi téma feldolgozása mellett minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a digitális biztonság erősítésére is. A „Digitális Szimat Kvíz” kitöltése során felhívták a figyelmüket a kiberbűnözés, köztük az adathalászat veszélyeire. Az osztályok nem csak anyanyelvükön bővíthették ismereteiket, a német és angol órák keretein belül is értékes szókinccsel gazdagodtak. A témahéten kísérőprogramként interaktív előadást tartott  Gelencsér Georgina, a K&H Bank területi vezetője.

Balogh Levente üzletember, az egyik kereskedelmi csatornán futó műsor „cápája” volt a vendége a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnáziumnak. Az ország egyik leggazdagabb embere saját vállalkozásáról beszélt a diákoknak, valamint arról, hogyan lehetnek sikeresek az életben. Balogh Leventén kívül előadást tartott Lábady Zsolt, a Schuller Eh'klar Magyarország ügyvezetője és Tóth Balázs, a BL YachtClub korábbi vezetője, aki tizenhárom év kemény munkáját foglalta össze, amely révén sikereket tudott elérni.

 

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Több száz hatodik és hetedikes diák vett részt a IV. Balatoni Szakmakikötő rendezvényünkön pénteken. A Siófoki Szakképzési Centrum iskolái Fonyódon és Siófokon interaktív módon mutatták be képzéseiket, színes szakmáikat. Továbbá ingyenes hajózási lehetőséget és pályaválasztási tanácsadást is kínáltunk a fiataloknak. Duális partnereink is bemutatkoztak mindkét helyszínen.

2024. ápr. 19.
HP
Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Az előkelő második helyen végzett a Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola "Aranycsapat" nevű formációja az Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő szerdai döntőjének középiskolai kategóriájában, amelyet a kaposvári Vármegyeháza Dísztermében rendezett meg a szervező Somogy Vármegyei Önkormányzat.

2024. ápr. 18.
HP
IV. Balatoni Szakmakikötő - részletes program

IV. Balatoni Szakmakikötő - részletes program

Április 19-én negyedik alkalommal rendezi meg a Siófoki Szakképzési Centrum 6-7- osztályosoknak szóló pályaorientációs rendezvényét a siófoki és a fonyódi kikötőben.

2024. ápr. 15.
HP


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum