Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2024. márc. 22.
IKK

    Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

    A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

    Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

    Az idei évben is izgalmas lehetőségek várnak az iskolákra, hiszen a Digitális Témahét teljesen ingyenes és számos pályázati lehetőséget kínál a digitális írástudás fejlesztésére. A programhoz kapcsolódó részletes információk elérhetőek a Digitális Témahét honlapján, ahol könnyedén regisztrálhatnak az intézmények.

    A Digitális Témahét kézikönyve elméleti és gyakorlati segítséget nyújt a digitális eszközökkel támogatott pedagógiai projektek tervezéséhez és megvalósításához. A „Projektpedagógia digitális eszközökkel” című kiadvány online formában itt elérhető. Emellett megjelent a Digitális Témahét 2024 pályázati kiírás és újabb különdíjak bejelentése is várható márciusban.

    Szakmai fejlődést segítő webináriumsorozat keretében kaphatnak útmutatást és ötleteket a pedagógusok a program sikeres lebonyolításához. A webináriumok programja és a regisztráció lehetősége megtalálható a Digitális Témahét honlapján. A korábbi évek előadásai során készült, több mint 250 felvétel elérhető a Digitális Témahét YouTube-csatornáján.

    Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ is tartott a témához kapcsolódó webináriumi előadást, amely itt érhető el. 

    További információk találhatóak a Digitális Témahét Facebook oldalán, illetve kérdéseikkel a dth@hia-edu.hu e-mail címre írhatnak az érdeklődők.

    Javasoljuk az intézményeknek, hogy éljenek a lehetőséggel és csatlakozzanak a Digitális Témahéthez, hogy közösen fejlesszék tanulóik digitális írástudását a legmodernebb eszközökkel és módszertannal!

     

    Forrás: Belügyminisztérium Köznevelési Stratégiai Főosztály

    Képillusztráció: Facebook 

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

    A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

    Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.

    2024. ápr. 24.
    GL
    Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

    Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

    Április 8-12-ig a német testvériskolában, Waldheimban tett látogatást négy tanuló és két oktató a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviseletében.

    2024. ápr. 22.
    Intézmény
    Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

    Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

    Több száz hatodik és hetedikes diák vett részt a IV. Balatoni Szakmakikötő rendezvényünkön pénteken. A Siófoki Szakképzési Centrum iskolái Fonyódon és Siófokon interaktív módon mutatták be képzéseiket, színes szakmáikat. Továbbá ingyenes hajózási lehetőséget és pályaválasztási tanácsadást is kínáltunk a fiataloknak. Duális partnereink is bemutatkoztak mindkét helyszínen.

    2024. ápr. 19.
    HP


    KIMIKK
    Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

      • SZC logo fehér
      • Siófoki Szakképzési Centrum

        8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

      • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

        E-mail: centrum@siofokiszc.hu

        OM azonosító: 203050

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


      2024Siófoki Szakképzési Centrum