Krúdys sikerek a BGE vendéglátós versenyén
A Pannon Gasztronómiai Akadémia a Magyar Vendéglátók Ipartestülete együttműködésével és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karával (BGE KVIK) rendhagyó szakács- és pincérversenyt szervezett 2019. október 18-án, melyen iskolánk is képviseltette magát két tanulóval.
A versengésben budapesti, keszthelyi, siófoki, veszprémi, zalaegerszegi középiskolások valamint az egyetem hallgatói mérte össze tudásukat.
Az első alkalommal megrendezésre került versenyen a szakácsok meghatározott idő alatt, az előzőleg ismertetett nyersanyagkosárból, valamint a helyszínen meghatározott két kötelezően felhasznált alapanyag felhasználásával háromfogásos ételsort készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket.
A pincérek egy elméleti írásbeli tesztet követően a zsűri által a verseny reggelén kihúzott ünnepi étrendet, hozzáillő italsort állítottak össze, majd szintén az értékelő bizottság által kihúzott alkalomra díszasztalt terítettek. Az élőmunka bemutatása során osztrigát bontottak, Alemitta beregi csirkét trancsíroztak és egy flambírozott desszertet szolgáltak fel. Emellett feladatuk volt még koktél és kávé összeállítása és szervírozása. A versenyzők tudásukat minden műveletnél, idegen nyelven is bemutatták.
Iskolánkból a pincér kategóriában Gelencsér Janka 12. C osztályos tanuló az egyetemista mögött a 2. helyen végzett, míg Mursa Martin 10.SZ –es a szakácsoknál a képzeletbeli dobogó 3. helyet szerezte meg. Felkészítő tanárok: Berta László és Soósné Bolla Zsuzsanna.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő kollégáknak a kiváló eredményhez, szép szerepléshez!