Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2024. márc. 27.
HP
  • Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola

Ötvenéves fennállását ünnepelte a fonyódi Bacsák

Ötvenéves fennállást ünnepelte szerdán a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola. Ez alkalomból egy újságot is kiadtak és a köszöntötték az intézmény névadójának unokáját is Fonyódon.

Ötvenéves fennállását ünnepelte a fonyódi Bacsák

Ötvenéves fennállást ünnepelte szerdán a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola. Ez alkalomból egy újságot is kiadtak és a köszöntötték az intézmény névadójának unokáját is Fonyódon.

 Néptánccal, a verssel, dalokkal és rendészeti, honvéd bemutatókkal készültek a diákok. A Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola ötven éves fennállását ünnepelte.

- Hiszem, hogy szerettek, szeretnek a diákok a Bacsákba járni, abban a szellemben neveljük őket, hogy érezzék, az iskola támpontot nyújthat számukra – mondta köszöntőjében Homor Judit, az intézmény igazgatója. Kiemelte: büszkék tanulóikra, hisz minden évben kimagasló eredményeket érnek el, a tíz évvel ezelőtt állított Büszkeségeink márványtábla fele már megtelt rangos országos versenyek helyezettjeinek neveivel. Felidézte névadójukat, Bacsák Györgyöt és unokáját is köszöntötte Hideghéthy Györgyöt.

Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: évtizedek óta az iskola fontos szerepet tölt be a város életében. – A gyermekközpontú, tudatos neveléssel és a kornak megfelelő képzésekkel, a folyamatos innovációval ma is a vármegye oktatási intézményei között meghatározó szerepet tölt be a Bacsák – tette hozzá.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében elmondta: megtisztelő feladat a Bacsák örökséget tovább vinni. Kiemelte: a Bacsák a teljes balatoni szakképzés fontos tartóoszlopa lesz, fejlesztik itt a technikumi képzéseket, nemrég például oktatási szakasszisztens képzést indítottak.

A diákok grafikáival díszített köszönőlevelekkel és ajándékokkal hálálták meg a város és a centrum vezetőinek a támogatását, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának, az iskola alapítványának alapító tagjainak, a CMS Hungary Kft-nek és a Hűtő-Klíma Kft-nek, Zádori János volt igazgatónak és a négy legrégebben dolgozó oktatónak. Az országos versenyeken eredményesen tanuló diákokat és a nyugdíjas tanárokat is köszöntötték. Egy újságot is készítettek, amely az iskola fél évszázados történetét dolgozza fel.

Az ünnepséget fogadással zárták, a vendéglátás Fonyód város és a centrum támogatásával valósult meg. Horváth Péter, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgató pohárköszöntőjében méltatta az iskolát, majd az ünneplők közösen vágták fel a tortákat.

További képek : Galéria

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.

2024. ápr. 24.
GL
Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

Április 8-12-ig a német testvériskolában, Waldheimban tett látogatást négy tanuló és két oktató a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviseletében.

2024. ápr. 22.
Intézmény
Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Több száz hatodik és hetedikes diák vett részt a IV. Balatoni Szakmakikötő rendezvényünkön pénteken. A Siófoki Szakképzési Centrum iskolái Fonyódon és Siófokon interaktív módon mutatták be képzéseiket, színes szakmáikat. Továbbá ingyenes hajózási lehetőséget és pályaválasztási tanácsadást is kínáltunk a fiataloknak. Duális partnereink is bemutatkoztak mindkét helyszínen.

2024. ápr. 19.
HP


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum