
Mester és tanítványa
Mester és tanítványa címmel cikksorozatot indít a Siófoki Szakképzési Centrum. A közösségi oldalon és a honlapunkon szeretnénk bemutatni azokat a duális partnereinket, akik sokat tesznek azért, hogy igazi szakmájukat ismerő mesteremberek válhassanak diákjainkból. Sorozatunk második részében ifj. Balla Györggyel, a balatonmáriafürdői Port étterem & panzió tulajdonosával beszélgettünk. – Mindig is vendéglátósnak készült? -Szüleim 1983-ban kezdtek szobakiadással foglalkozni a Balatonon, majd 1994-ben nyitották meg első éttermüket, amelyet az akkori ÁFÉSZ-tól béreltek. Feltették a kérdést, hogy vagy a nagymamához megyek, vagy velük dolgozni, az utóbbit választottam. Vendéglátóipari technikusnak tanultam, majd Kecskeméten a kertészeti főiskolán szőlész-borász végzettséget szereztem, utána pedig turisztikai vállalkozás menedzser diplomával gazdagodtam. 2012-ben építettük a Port éttermet, amely öt év múlva egy emelettel bővült. Itt alakítottunk ki egy négy csillagos panziót, amely tizennégy szobával rendelkezik. Tíz éve már a saját tulajdonú éttermünkben dolgozom a családommal. -Mikor kerültek kapcsolatba a marcali Hikman Béla Szakképző Iskolával?