Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2022. nov. 15.
Góz Lilla - Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium
  • Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola

Döntőben a Krúdy és a Hikman csapata - Lukács István Emlékverseny

A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziuma és a marcali Hikman Béla Szakképző Iskolájának csapata is bekerült a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és az Agrármarketing Centrum szervezésében megvalósuló Lukács István Emlékverseny döntőjébe.

Döntőben a Krúdy és a Hikman csapata - Lukács István Emlékverseny

A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziuma és a marcali Hikman Béla Szakképző Iskolájának csapata is bekerült a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és az Agrármarketing Centrum szervezésében megvalósuló Lukács István Emlékverseny döntőjébe. A november 26-ai versenyen hat csapat versenyez egymással a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskolában. A zsűri elnöke Macsinka János, Gundel- díjas séf, a Michelin Bib Gourmand elismeréssel rendelkező Macok Bisztró tulajdonosa lesz.

A döntőbe jutott két fős csapatoknak a pályázatkor leadott két fogást kell helyben elkészíteniük. Az első fordulóban a csapatoknak egy irodalmi alkotásban kellett bemutatniuk a Rákóczi János, cukrász és mesterszakács születésének 125. évfordulójából az akkori kor gasztronómiáját. Egy piackutatást is kellett végezniük a diákoknak, bemutatva legalább öt környékbeli termelőt. Csatolniuk kellett egy hideg előétel és főétel receptjét, fotóit, amelyet a döntőben szeretnének elkészíteni. A versenymunkában, legalább 4, a Magyar Konyha Magazin által díjazott év termelőinek, termékeinek kellett szerepelnie.

A siófoki csapatot a tizenegyedikes szakács tanuló Czári Kincső és a tizedikes szakács tanuló Török Mátyás alkotja, felkészítő tanáruk Leányvári Krisztina szakokatató. A marcali csapatban tizedikes szakács tanulók Balaicza Patrícia és Kalota Máté vesz részt. Felkészítő tanáruk Mészáros Zoltán szakoktató. Gratulálunk mindkét csapatnak és szurkolunk nekik, hogy idén is szép eredményekkel térhessenek haza a nívós versenyről. Tavaly egyébként a Krúdy csapata szerezte meg az első helyezést.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Az előkelő második helyen végzett a Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola "Aranycsapat" nevű formációja az Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő szerdai döntőjének középiskolai kategóriájában, amelyet a kaposvári Vármegyeháza Dísztermében rendezett meg a szervező Somogy Vármegyei Önkormányzat.

2024. ápr. 18.
HP
IV. Balatoni Szakmakikötő - részletes program

IV. Balatoni Szakmakikötő - részletes program

Április 19-én negyedik alkalommal rendezi meg a Siófoki Szakképzési Centrum 6-7- osztályosoknak szóló pályaorientációs rendezvényét a siófoki és a fonyódi kikötőben.

2024. ápr. 15.
HP
Krúdys második hely a Pannon Egyetem statisztikai versenyén

Krúdys második hely a Pannon Egyetem statisztikai versenyén

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium végzős tanulója, Iker Szabina (13.B) csodálatos eredménnyel (1 pont veszteséggel) a második helyen zárta a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kara által szervezett középiskolai statisztika versenyt.

2024. ápr. 15.
Intézmény


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum