Hírek
2023. máj. 3.
Siófoki Szakképzési Centrum
Siófoki Szakképzési Centrum
- Siófoki Szakképzési Centrum
- Balatoni Kulináris Műhely
- GINOP-6.2.7-20 Ágazati Képzőközpontok Infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára
Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!
A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.

Középpontban az utánpótlás képzése:
Megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!
A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.
Kedd reggel Siófokon alapították meg a tulajdonosok a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.-t, amelynek a korábban több sikeres turisztikai, gasztronómiai vállalkozást menedzselő, Balatoni Kör tag Varga László lett az ügyvezetője. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: 280 millió forint uniós forrást nyertek egy turizmus-vendéglátás területén működő ágazati képzőközpont létrehozására. Hozzátette: várhatóan június végére áll össze az új szervezet szakmai programja, ekkorra készül el az új, modern multimédiás oktatókonyha is, amely egyik bázisa lesz a diákok szeptemberben induló képzésének. - Szeretnénk, ha a fiatalok nagyon magas szintű oktatást kapnának a Balatonnál, ha itthon tanulnának, dolgoznának, és találnának jövőképet maguknak. Célunk, hogy itthon váljanak anyagilag is megbecsült, jó szakemberré – mondta el Csapody Balázs, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa. Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel tulajdonosa elmondta: szállodájuk évek óta elkötelezett abban, hogy saját erőforrásaiból áldozzon a munkaerőhiány problémájának enyhítésére. Jelenleg hotelükben pincér-vendégtéri szakember, szakács, valamint turisztikai technikus tanulókat foglalkoztatnak a centrum iskoláiból. A gazdasági szervezet tagja lett Csapody Balázson és Tóth Gergelyen kívül Balla György, a Port étterem és panzió vezetője, illetve Dávid-Tóth Sándor, a Bella Italia étterem egyik tulajdonosa.
Az M1 beszámolója az eseményről:
A HírTV beszámolója az eseményről





KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Innovációs Olimpia: két első hely és országos döntő a Mathiász mérlege
Kiválóan szerepeltek a Mathiász diákjai 35. Országos Tudományos Innovációs Olimpia veszprémi regionális fordulójában.
2025. nov. 11.
SSZC
SSZC

Krúdy-nap
November 6-án harmincharmadik alkalommal rendezte meg a Krúdy napot a Siófoki SZC Krúdy Gyula technikum és Gimnázium. Az alábbiakban az intézmény beszámolóját olvashatják a nívós eseményről:
2025. nov. 10.
Intézmény
Intézmény
Nyílt nap a Barossban
November 7-én nyílt napot tartott a siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola
2025. nov. 9.
Intézmény
Intézmény
