Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. okt. 26.
Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Sikert hozott a nyúl a Krúdysoknak

Visszakerült a vándorkupa Siófokra. A Krúdy Napon a házigazda iskola szakács-cukrász-pincér diákjai szerepeltek a legeredményesebben. Harmincegyedik alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre Marcaliból, Keszthelyről és a fővárosból is érkeztek tanulók.

Sikert hozott a nyúl a Krúdysoknak

Visszakerült a vándorkupa Siófokra. A Krúdy Napon a házigazda iskola szakács-cukrász-pincér diákjai szerepeltek a legeredményesebben. Harmincegyedik alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre Marcaliból, Keszthelyről és a fővárosból is érkeztek tanulók. Sült tök illata csalogatott a siófoki Krúdy iskolába. A bejáratnál somogyi termelők őszi csemegéket kínáltak. Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnöke, a Krúdy Nap egyik védnöke köszöntőjében a helyben termesztett portékákra hívta fel a figyelmet, amelyek kiváló alapanyagul szolgálnak egy étel elkészítésekor. Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő kiemelte: a Krúdy iskola rendkívül sokszínű intézmény, küldetésük a tradíciók megtartása mellett a minőség garantálása és megújulás. Utóbbit segíti a szerdán átadott tankonyha, amelyben a jövő balatoni szakembereit képzik.Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: a képzés az alapja a minőségi vendéglátásnak és a versenyek azért fontosak, mert visszaigazolást adnak, hogy a siófoki diákok akár egy fővárosi iskola tanulóihoz hol állnak, milyen szinten vannak. Kiemelte: nem szégyen attól tanulni, aki előrébb tart a szakmában. Tóth Krisztina, a Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium igazgatója elmondta: 31. alkalommal rendezték meg a Krúdy Napot a fenntarthatóság jegyében. A gasztronómiai megmérettetés mellett országos prózamondó, turisztikai, kereskedelmi-és logisztikai versenyen is megmérettették magukat a diákok. A pályaorientációs workshopon a duális partnercégek mutatkoztak be és akadályversenyen is részt vehettek a diákok.

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Karrierutak a szakképzésben - szakmai konferenciát tartottak a somogyi szakképzési centrumok

Karrierutak a szakképzésben - szakmai konferenciát tartottak a somogyi szakképzési centrumok

Október 10-én tartotta közös „Karrierutak a szakképzésben” elnevezésű szakmai konferenciáját a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Siófoki Szakképzési Centrum. A centrumok a vármegye oktatási intézményeit hívták meg a rendezvényre, ahol többek között Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár is tartott előadást.

2024. okt. 11.
SSZC
Angyalbőrben bizonyítottak: az Országos Haditornán jártak iskoláink csapatai

Angyalbőrben bizonyítottak: az Országos Haditornán jártak iskoláink csapatai

A Siófoki Szakképzési Centrum három csapata vett részt az Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulójában.

2024. okt. 6.
GL
Szakmamustra huszonharmadszorra

Szakmamustra huszonharmadszorra

Október 2-án megnyitotta kapuit a 23. Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató a Kaposvár Arénában.

2024. okt. 3.
GL


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum