Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. okt. 26.
Siófoki Szakképzési Centrum
 • Siófoki Szakképzési Centrum
 • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Sikert hozott a nyúl a Krúdysoknak

Visszakerült a vándorkupa Siófokra. A Krúdy Napon a házigazda iskola szakács-cukrász-pincér diákjai szerepeltek a legeredményesebben. Harmincegyedik alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre Marcaliból, Keszthelyről és a fővárosból is érkeztek tanulók.

Sikert hozott a nyúl a Krúdysoknak

Visszakerült a vándorkupa Siófokra. A Krúdy Napon a házigazda iskola szakács-cukrász-pincér diákjai szerepeltek a legeredményesebben. Harmincegyedik alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre Marcaliból, Keszthelyről és a fővárosból is érkeztek tanulók. Sült tök illata csalogatott a siófoki Krúdy iskolába. A bejáratnál somogyi termelők őszi csemegéket kínáltak. Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnöke, a Krúdy Nap egyik védnöke köszöntőjében a helyben termesztett portékákra hívta fel a figyelmet, amelyek kiváló alapanyagul szolgálnak egy étel elkészítésekor. Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő kiemelte: a Krúdy iskola rendkívül sokszínű intézmény, küldetésük a tradíciók megtartása mellett a minőség garantálása és megújulás. Utóbbit segíti a szerdán átadott tankonyha, amelyben a jövő balatoni szakembereit képzik.Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: a képzés az alapja a minőségi vendéglátásnak és a versenyek azért fontosak, mert visszaigazolást adnak, hogy a siófoki diákok akár egy fővárosi iskola tanulóihoz hol állnak, milyen szinten vannak. Kiemelte: nem szégyen attól tanulni, aki előrébb tart a szakmában. Tóth Krisztina, a Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium igazgatója elmondta: 31. alkalommal rendezték meg a Krúdy Napot a fenntarthatóság jegyében. A gasztronómiai megmérettetés mellett országos prózamondó, turisztikai, kereskedelmi-és logisztikai versenyen is megmérettették magukat a diákok. A pályaorientációs workshopon a duális partnercégek mutatkoztak be és akadályversenyen is részt vehettek a diákok.

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már regisztrálhatnak 2024. szeptemberében induló ingyenes szakmai képzéseinkre és érettségi vizsgára felkészítő kurzusainkra!

2024. jún. 24.
HP
Legjobbjainkat díjaztuk

Legjobbjainkat díjaztuk

Hagyománnyá vált a Siófoki Szakképzési Centrumban, hogy a tanév végén megjutalmazzuk a kimagasló eredményt elérő, valamely területen a legjobban teljesítő diákokat és azokat az oktatókat, akik diákjaink sikereiért a legtöbbet tették az adott tanévben. Kedden délelőtt a balatonvilágosi Tópart Hotelben Szamosi Lóránt kancellár és Horváth Péter főigazgató köszöntötte a vendégeket, az iintézmények vezetőit, az elismerésben részesülő oktatókat és tanulókat.

2024. jún. 11.
GL
Városi pedagógusnapi elismerés

Városi pedagógusnapi elismerés

Siófok város pedagógusnapi ünnepségén köszöntötték a település tanárait, óvodapedagógusait a Kálmán Imre Művelődési Központban.

2024. jún. 4.
Intézmény


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

  • SZC logo fehér
  • Siófoki Szakképzési Centrum

   8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

  • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

   E-mail: centrum@siofokiszc.hu

   OM azonosító: 203050

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


  2024Siófoki Szakképzési Centrum