Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. okt. 25.
Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Csúcskonyhában sütnek-főznek a jövő szakácsai

Birtokba vették a Balatoni Kulináris Műhelyt a Krúdy szakács tanulói. A siófoki tanműhely ünnepélyes megnyitóját követően egy négy fogásos menüt tálaltak a vendégeknek. Varga László chéf irányításával kecskesajtos, fanyar meggyes előétel után birssel ízesített sütőtök krémleves, majd szuvidált magyaros szűzérmét tálaltak.

Csúcskonyhában sütnek-főznek a jövő szakácsai

Birtokba vették a Balatoni Kulináris Műhelyt a Krúdy szakács tanulói. A siófoki tanműhely ünnepélyes megnyitóját követően egy négy fogásos menüt tálaltak a vendégeknek. Varga László chéf irányításával kecskesajtos, fanyar meggyes előétel után birssel ízesített sütőtök krémleves, majd szuvidált magyaros szűzérmét tálaltak. – Olyan modern eljárásokat, különlegesebb tálalásokat mutatunk meg, amelyet a duális partnereknél kamatoztatni tudnak – mondta el Varga László a Balatoni Kulináris Műhely ügyvezetője. Leányvári Krisztina szakoktató pedig a diákokkal újragondolt somlói galuskát készített. – Pohárban tálaltuk, a tetejére kandírozott dió került, amelyre karamellből egy kicsi csúcsot húztunk ki és mézes ostyatallért, ehető virágokat kínálunk hozzá – mutatta a desszertet a szakoktató. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont 280 millió forint támogatásból valósult meg. Alapító tagjai olyan cégek, amelyek a balatoni vendéglátásban meghatározó szerepet töltenek be. – Szakmai inspiráció nélkül nem érne semmit egy ilyen konyha és ebben óriási szerepük van a tulajdonostársaknak, akik a minőséget tűzték ki zászlójukra és közösen olyan szakembereket szeretnénk nevelni, hogy Európa élvonalába kerüljön újra a magyar gasztronómia – mondta el Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntőjében azt kérte a tanulóktól, hogy oktatóiktól kérdezzenek, minél nagyobb tudást birtokoljanak. Pölöskei Gáborné a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: az ágazati képzőközpont jó lehetőség arra, hogy az ágazat szereplőinek tudása és igénye egyszerre jelenik meg. Hangsúlyozta, a vállalatok, gazdálkodók nem tudják szolgálni az ország felemelkedését minőségi munkaerő nélkül. Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke szerint a fiatalokkal meg kell szerettetni a szakmát és jó szakembereket kinevelni, akik hosszú távon a magyar vendéglátást még magasabb szintre hozzák.

 

Az átadóról Magyarország Kormányának honlapján megjelent hír megtekintéséhez kattintson ide!

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!

Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!

A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.

2023. máj. 3.
Siófoki Szakképzési Centrum
Második helyen végzett a Hikman csapata az OSZKTV országos döntőjében

Második helyen végzett a Hikman csapata az OSZKTV országos döntőjében

Április 27-én Szombathelyen rendezték meg az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) országos döntőjét, amelyen a marcali Hikman Béla Szakképző Iskola csapata második helyezést ért el.

2024. ápr. 29.
Intézmény
A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

A zöld jövőért tenni kell! - Áder János interaktív tanórája a Krúdyban

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.

2024. ápr. 24.
GL


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum