Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. okt. 25.
Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Csúcskonyhában sütnek-főznek a jövő szakácsai

Birtokba vették a Balatoni Kulináris Műhelyt a Krúdy szakács tanulói. A siófoki tanműhely ünnepélyes megnyitóját követően egy négy fogásos menüt tálaltak a vendégeknek. Varga László chéf irányításával kecskesajtos, fanyar meggyes előétel után birssel ízesített sütőtök krémleves, majd szuvidált magyaros szűzérmét tálaltak.

Csúcskonyhában sütnek-főznek a jövő szakácsai

Birtokba vették a Balatoni Kulináris Műhelyt a Krúdy szakács tanulói. A siófoki tanműhely ünnepélyes megnyitóját követően egy négy fogásos menüt tálaltak a vendégeknek. Varga László chéf irányításával kecskesajtos, fanyar meggyes előétel után birssel ízesített sütőtök krémleves, majd szuvidált magyaros szűzérmét tálaltak. – Olyan modern eljárásokat, különlegesebb tálalásokat mutatunk meg, amelyet a duális partnereknél kamatoztatni tudnak – mondta el Varga László a Balatoni Kulináris Műhely ügyvezetője. Leányvári Krisztina szakoktató pedig a diákokkal újragondolt somlói galuskát készített. – Pohárban tálaltuk, a tetejére kandírozott dió került, amelyre karamellből egy kicsi csúcsot húztunk ki és mézes ostyatallért, ehető virágokat kínálunk hozzá – mutatta a desszertet a szakoktató. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont 280 millió forint támogatásból valósult meg. Alapító tagjai olyan cégek, amelyek a balatoni vendéglátásban meghatározó szerepet töltenek be. – Szakmai inspiráció nélkül nem érne semmit egy ilyen konyha és ebben óriási szerepük van a tulajdonostársaknak, akik a minőséget tűzték ki zászlójukra és közösen olyan szakembereket szeretnénk nevelni, hogy Európa élvonalába kerüljön újra a magyar gasztronómia – mondta el Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntőjében azt kérte a tanulóktól, hogy oktatóiktól kérdezzenek, minél nagyobb tudást birtokoljanak. Pölöskei Gáborné a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: az ágazati képzőközpont jó lehetőség arra, hogy az ágazat szereplőinek tudása és igénye egyszerre jelenik meg. Hangsúlyozta, a vállalatok, gazdálkodók nem tudják szolgálni az ország felemelkedését minőségi munkaerő nélkül. Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke szerint a fiatalokkal meg kell szerettetni a szakmát és jó szakembereket kinevelni, akik hosszú távon a magyar vendéglátást még magasabb szintre hozzák.

 

Az átadóról Magyarország Kormányának honlapján megjelent hír megtekintéséhez kattintson ide!

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!

Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!

A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.

2023. máj. 3.
Siófoki Szakképzési Centrum
Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már regisztrálhatnak 2024. szeptemberében induló ingyenes szakmai képzéseinkre és érettségi vizsgára felkészítő kurzusainkra!

2024. jún. 24.
HP
Legjobbjainkat díjaztuk

Legjobbjainkat díjaztuk

Hagyománnyá vált a Siófoki Szakképzési Centrumban, hogy a tanév végén megjutalmazzuk a kimagasló eredményt elérő, valamely területen a legjobban teljesítő diákokat és azokat az oktatókat, akik diákjaink sikereiért a legtöbbet tették az adott tanévben. Kedden délelőtt a balatonvilágosi Tópart Hotelben Szamosi Lóránt kancellár és Horváth Péter főigazgató köszöntötte a vendégeket, az iintézmények vezetőit, az elismerésben részesülő oktatókat és tanulókat.

2024. jún. 11.
GL


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum